Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, biztonság…"

Vallástanár-jelölteket fogad a Refi

Idén tavasszal négy egyetemi hallgató teljesíti a kötelező tanítási gyakorlatát Békésen, a református gimnáziumban, akik református vallástanároknak tanulnak.

2019.02.25.


Image

A pedagógusképzés keretében minden tanárjelöltnek bizonyos számú órát kell más tanárok óráin megnézni, valamint nekik is kell tartani tanórákat, mielőtt megtartanák a zárótanítást – mondta Köteles Beáta, a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium református hittan munkaközösségének vezetője. A tanárnőnél végzi kötelező gyakorlatát Szákné Bajnai Zsuzsanna, aki Gyulán a katolikus köznevelési intézményben tanít angol és német nyelvet. A 2014/2015. tanévtől folyamatos a kapcsolat a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel (DRHE). Iskolánk az egyetlen olyan vidéki gimnázium, ahol a teológia a debreceni gimnáziumok mellett engedélyezi a gyakorlat végzését. Szinte minden évben jönnek jelöltek, ebben a tanévben négyen – tudtuk meg. Szákné Bajnai Zsuzsanna (angol-német) és Mucsi András (történelem-német) tanárként szereznek újabb egyetemi szintű diplomát református hittanár-nevelőtanár szakon, Molnár Máté (Békés) és Kovács Tibor (Körösladány) pedig mint református lelkészek végeznek most vallástanár szakon. A négy tanárjelölt Katona Gyula és Köteles Beáta vallástanárok irányítása mellett végzik a hospitálási, tanítási gyakorlatot, valamint a zárótanítást.Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes:
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@szkirg.hu

Általános Iskola


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes:
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes:
Intézményegység vezető: Taróné Tyukodi Anikó
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Palatinus Pál
Általános Igazgató helyettes:
Intézményegység vezető: Tyukodi Marianna
Telefon: 66/411-867