Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Békés

“Keresztyén szellemiséget, kiváló szakmai szintű oktatást, sportolási lehetőséget kínálunk óvodától az érettségiig! Hit, tudás, biztonság…"

HATÁRTALANUL!

Iskolánkban már hagyomány, hogy pályázatot nyújt be az Emberi Erőforrás Minisztériumának "HATÁRTALANUL!- tanulmányi kirándulás hetedikeseknek" elnevezésű felhívására, amelynek köszönhetően az idén is 41 gyermek utazhatott Erdélybe.

2017.09.18.


Image

A 6 napos tanulmányi úton számos történelmi helyet felkerestek, ismereteiket bővítették történelmi és irodalmi nagyjainkról.

A programjuk első napján jártak Nagyszalontán, Arany János szülővárosában, Nagyváradon, Kolozsváron.

A második napon a tordai sóbányába látogattak el, majd a tordai hasadékot is felkeresték. Innen Gyergyószentmiklósra vitt az útjuk, egy rövid időre megálltak Farkaslakán , ahol lerótták kegyeletüket Tamási Áron sírjánál.

A harmadik napon az egyik legcsodálatosabb természeti környezetben, a Békás-szorosban sétáltak a monumentális sziklafalak között, majd a Gyilkos-tó mellett friss hóval csatáztak, játszottak önfeledten.

A tanulmányi kirándulás fő célja a március 15. megünneplése volt külhoni magyar testvéreinkkel. Sepsiszentgyörgyön több ezer emberrel együtt nézték, hallgatták az ünnepi műsort, majd zárásként a magyar himnusz és a székely himnusz közös éneklése egy életre szóló élmény maradt számukra.

Hazafelé sem ért véget a programjuk. Látnivalókban bővelkedett még az előttük álló két nap. Fehéregyházán koszorút helyeztek el Petőfi Sándor szobránál, utána Segesvár volt a következő megálló. Késő délután a gyulafehérvári vár jelentett újabb élményt. Az utolsó szálláshelyük Déván volt, másnap onnan indultak haza. Megálltak még Vajdahunyad váránál, amit Mikszáth Kálmán "a várak királyának" nevezett. Máriaradnán a kegytemplomba még betértek, és a kora esti órákban érkezett haza a csoport.

A feszített program ellenére a gyerekek élménybeszámolóiból azt éreztük, hogy sajnálták volna, ha nemet mondtak volna erre a lehetőségre.Kapcsolat

intézményegységeink elérhetőségei


Gimnázium


Igazgató: Kovács Dániel
Általános Igazgató helyettes: Palatinus Pál
Intézményegység vezető: Dr. Pataki Ágnes
Telefon: 66/411-867
Email: titkarsag@szkirg.hu

Általános Iskola


Igazgató: Kovács Dániel
Általános Igazgató helyettes: Palatinus Pál
Intézményegység vezető: Vég Gábor
Telefon: 66/411-222
Email: szkirgkaracs@gmail.com

Óvoda


Igazgató: Kovács Dániel
Általános Igazgató helyettes: Palatinus Pál
Intézményegység vezető: Taróné Tyukodi Anikó
Telefon: 66/411-438
Email: ovodajantyik@gmail.com

Kollégium


Igazgató: Kovács Dániel
Általános Igazgató helyettes: Palatinus Pál
Intézményegység vezető: Tyukodi Marianna
Telefon: 66/411-867

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 64046 bytes written, possibly out of free disk space in /opt/share/www/r/refibekes.hu/public_html/concrete/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 62

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/opt/share/www/r/refibekes.hu/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0